marți, 15 noiembrie 2011

Clatite

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte populara, usoara si simplu de facut, foarte atractiva atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Clatite!



Ingrediente:


- 500g faina
- 1 ou (facultativ)
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita ulei
- putina sare
- 1 l apa minerala


PREPARARE Reteta de acasa : CLATITE

Pasul 1 Reteta de acasa : CLATITE: Pregatirea compozitiei

   Intr-o oala se pune faina, zaharul, uleiul, oul si sarea. Daca vrem sa facem clatite de post atunci nu adaugam ou. Se adauga putina apa minerala si se amesteca. Apoi se adauga din nou apa minerala si se amesteca pana cand compozitia este omogena si are consistenta unui iaurt de baut.
   
Pasul 2 Reteta de acasa : CLATITE: Coacerea clatitelor

Se ia o tigaie de clatite si se pune pe foc. In tigaie se pune putin ulei, aproximativ o lingurita. Cand tigaia s-a incins, punem cu polonicul din oala compozitie de clatite si miscam tigaia astfel incat compozitia sa acopere intreaga suprafata a tigaii. Cand clatita s-a copt pe o parte, o intoarcem pe cealalta parte cu ajutorul unei palete. Cand s-a copt o scoatem pe o farfurie, mai punem un strop de ulei in tigaie si o coacem pe urmatoarea. Si tot asa pana cand terminam intreaga cantitate de aluat. 




Pasul 3 Reteta de acasa : CLATITE: Umplerea clatitelor
Dupa ce toate clatitele au fost coapte, se pot umple cu dulceata, cu gem, cu zahar, cu crema de ciocolata, cu banane, cu mere rase si calite.




Pofta Buna la Reteta de acasa : CLATITE!

2 comentarii: