luni, 21 noiembrie 2011

Gogosari murati opariti

De aceasta data la Reteta de Acasa va prezentam o reteta super buna de gogosari murati pentru iarna.  Gogosari murati opariti:



Ingrediente:


- 5 kg gogosari rosii
- 1 l otet
- 2 l apa
- 4 linguri sare
- 300 g zahar
- foi de dafin
- boabe de piper
- frunze de telina
- hrean (radacina)


Pasul 1 Reteta de acasa : GOGOSARI MURATI OPARITI: Pregatirea gogosarilor

  Gogosarii se spala, se taie in sferturi si se curata de cotoare si seminte. 

 Pentru reteta de acasa Gogosari Murati Opariti se ia o oala in care se pune apa, otetul, zaharul, sarea, foile de dafin si boabele de piper si se pune pe foc. Cand clocoteste se pun gogosarii toti o data sau impartiti in doua parti. 


Dupa ce dau 2-3 clocote, gogosarii se scot de la fiert cu spumiera.



Pasul 2 Reteta de acasa : GOGOSARI MURATI OPARITI: Aranjarea gogosarilor in borcane
Dupa ce gogosarii pentru Reteta de acasa Gogosari Murati Opariti au fost opariti, se aseaza in borcane de orice marime (eu le prefer pe cele de 800 ml).
Atat la fundul borcanului cat si deasupra gogosarilor se pune o radacina de hrean curatata si taiata in fasii cat degetul cel mic de groase si o frunza de telina.
 Dupa ce gogosarii au fost pusi in borcane, se toarna peste ei zeama in care au fost opariti, dar numai dupa ce s-a racit. (zeama se pune cu tot cu boabele de piper si foile de dafin). Se pun capacele la borcane sau se leaga cu celofan si se pun in camara.

Daca vreti sa scapati de aburii de otet, va recomand din tot sufletul o alta reteta de gogosari murati. Este mult mai usor de facut; eu asta o fac de ani de zile. Aveti reteta aici.

Pofta Buna la Reteta de acasa : GOGOSARI MURATI OPARITI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu