luni, 21 noiembrie 2011

Reteta de acasa 13 noiembrie 2011 - Ceafa de porc la tava

Astazi la Reteta de Acasa v-a fost prezentata o reteta foarte gustoasa pe placul multora, se numeste Ceafa de porc la tava.



Ingrediente:


- 6 felii de ceafa de porc
- piper si sare
- cimbru proaspat
- boia de ardei dulce
- 100 g nuci macinate
- 1 legatura busuioc
- 1 pahar vin rosu
- 1 pahar apa
- 2 linguri ulei

Pasul 1 Reteta de acasa : CEAFA DE PORC LA TAVA : Pregatirea carnii
                              
    Pentru prepararea Retetei de acasa Ceafa de porc la tava trebuie in primul rand sa pregatim amestecul pentru feliile de carne de porc (care ar fi bine sa nu fie prea grase!). 


Pe o farfurie punem boiaua de ardei dulce. Apoi taiem marunt cimbrul si busuiocul si le punem peste boia, dupa care punem nuca macinata, putina sare si un pic de piper. Si amestecam.

 Intr-o tava punem uleiul si il intinem cu o pensula astfel incat sa ungem bine tava. Apoi luam feliile de carne si le tavalim prin amestecul facut anterior, dupa care le punem in tava, una cate una, una langa alta. Apoi turnam putina apa si vinul rosu. 


Pasul 2 Reteta de acasa :  CEAFA DE PORC LA TAVA: Coacerea fripturii
      Al doilea pas la Reteta de acasa Ceafa de porc este coacerea. Asadar dupa ce am pus apa si vinul peste carne, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor. Friptura astfel pregatita este delicioasa!

Pofta Buna la Reteta de acasa : CEAFA DE PORC LA TAVA!

Sursa: [www.acasatv.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu