miercuri, 16 noiembrie 2011

Reteta de acasa 15 noiembrie 2011 - Prajitura cu smantana si visine

Astazi la Reteta de Acasa v-a fost prezentata o reteta delicioasa! Prajitura cu smantana si visine

Ingrediente:


Pentru aluat:
- 250 g unt sau margarina
- 200 g zahar
- 4 oua
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt

Pentru crema:
- 700 ml lapte 
- 2 borcane compot de visine (370 g visine fiecare borcan)
- 100 g zahar
- 600 g smantana
- 2 plicuri budinca de vanilie


Pentru  ornat:
- 2 plicuri de gelatina de culoare rosie  
- 40 g zahar
- 500 ml compot de visine     
                                                  


Pasul 1 Reteta de acasa : PRAJITURA CU SMANTANA SI VISINE: Prepararea aluatului
    Inainte de prepararea Retetei de acasa Prajitura cu smantana si visine, trebuie sa preincalzim cuptorul la o temperatura de aproximativ 180 °C.
    Incepem prepararea aluatului pentru Reteta de acasa Prajitura cu smantana si visine prin amestecarea fainii cu praful de copt. Apoi cu ajutorul mixerului batem untul la viteza maxima. Adaugam treptat zaharul, apoi ouale (unul cate unul, pe rand) si apoi faina (intai prima jumatate, apoi restul) si amestecam continuu pana cand aluatul devine omogen.
     Apoi aluatul se pune intr-o tava unsa cu putin unt sau untura si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Dupa ce s-a copt, se scoate prajitura din tava si se pune la racit pe un grilaj si se lasa la racit.



Pasul 2 Reteta de acasa : PRAJITURA CU SMANTANA SI VISINE: Prepararea cremei

     Pentru Reteta de acasa Prajitura cu smantana si visine, preparam o umplutura. Pentru inceput scoatem visinele din compot si le lasam la scurs. Apoi masuram 500 ml compot de visine pentru jeleu. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt imprejurul blatului copt iar peste blat se pun visinele din compot pe toata suprafata prajiturii.
    Apoi preparam cele doua plicuri de budinca punand la fiert 750 ml lapte si 100 g zahar, apoi adaugand praful de budinca. Cand budinca a fiert, se ia de pe foc si peste ea se adauga smantana si se amesteca pana cand obtinem o compozitie omogena. Apoi punem crema de budinca peste visine in tava. 



   Apoi bagam tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute. Dupa ce au trecut aceste 25 de minute se stinge focul la cuptor si se lasa prajitura acolo inca 10 minute cu usa cuptorului deschisa. Apoi se scoate si se da la frigider pentru 2 ore.

Pasul 3 Reteta de acasa : PRAJITURA CU SMANTANA SI VISINE: Prepararea  gelatinei

    Dupa cele doua ore de asteptare, se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj cu zahar si suc de visine; apoi se intinde peste budinca si se lasa la racit. dupa ce s-a racit, se indeparteaza cu grija hartia de copt si se taie bucatele.

Pofta Buna la Reteta de acasa : PRAJITURA CU SMANTANA SI VISINE!


Sursa: [www.acasatv.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu