vineri, 25 noiembrie 2011

Reteta de acasa 25 noiembrie 2011 - Prajitura cu lamaie

Astazi la Reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte usor de facut care se numeste Prajitura cu lamaie. Delicioasa!
Ingrediente

Pentru blat:
- 100 g unt
- 200 g biscuiti cu unt

Pentru crema:
- 1 plic coaja rasa de lamaie
- 8 foi de gelatina
- 750 g branza cremoasa
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 ml sirop de lamaie
- 250 g frisca lichida

Pentru topping:
- 1 plic gelatina transparenta
- 100 ml sirop de lamaie
- 150 ml apa

Pasul 1: RETETA DE ACASA: PRAJITURA CU LAMAIE:  Prepararea blatului
                             
Pentru prajitura cu lamaie vom face un blat din biscuiti. Rupem biscuitii in bucatele mai mici si ii bagam intr-un vas pentru robot si ii maruntim.

Separat  intr-o craticioara punem untul si il dam la foc mic pentru a-l topi.

Apoi il turnam peste biscuitii macinati si amestecam. Acesta este blatul din biscuiti. Il punem intr-o tava cu hartie de copt si intindem si presam.

Pasul 2: RETETA DE ACASAPRAJITURA CU LAMAIERealizarea cremei

Acum vom prepara gelatina, caci la crema de branza ne trebuie gelatina.

Asadar punem 8 foi de gelatina intr-un castron si turnam apa peste ele ca sa se inmoaie. Le lasam aproximativ 5 minute.

Apoi punem intr-un castron crema de branza (o crema fina!) si adaugam peste ea zaharul, coaja de lamaie, zahar vanilat, 3 lingurite de sirop de lamaie si amestecam toate ingredientele cu mixerul. Dupa aceea pregatim frisca.

 Dupa aceea punem intr-o cratita apa la fiert si deasupra mai punem o cratita mai mica in care vom pune gelatina pe care o lasasem la inmuiat. Apoi adaugam siropul de lamaie si amestecam.  

Din crema de branza luam 4 lingurite si le punem peste gelatina (cratita cu gelatina am luat-o de pe aburi!), amestecam si apoi o punem inapoi in cratita cu branza si amestecam cu totul. O lasam putin sa se intareasca si apoi adaugam frisca. Si amestecam. Apoi o punem in tava peste blatul de biscuiti.

Intindem crema si o punem la rece.

Pasul 3: RETETA DE ACASAPRAJITURA CU LAMAIEPrepararea gelatinei 

Punem continutul unui plic de gelatina intr-o craticioara si turnam peste el apa si sirop de lamaie. Amestecam si punem pe foc pentru un minut.

Apoi turnam gelatina peste prajitura si o dam la rece.

Cand s-a intarit taiem bucatele. Super buuuna!

Pofta buna la Reteta de acasa Prajitura cu lamaie!


Sursa: [www.acasatv.ro]

Un comentariu:

  1. Este foarte buna!! nu te mai saturi!! am facut de revelion. incercati-o si nu veti regreta!!

    RăspundețiȘtergere