marți, 20 decembrie 2011

Reteta de acasa 16 decembrie 2011 - Tort padurea neagra

Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte cunoscuta, care se numeste Tort padurea neagra, tortul fiind una dintre atractiile meselor festive. Fie ca e sarbatoare, fie ca e o aniversare, un tort de ciocolata este intotdeauna binevenit.


Ingrediente
- 1 cutie mix pentru Tort de ciocolata


Pentru blat:
- 100 g margarina (sau unt)
- 3 oua
- 50 ml apa


Pentru crema:
- 300 ml lapte rece
- 50 g zahar pudra 


Pentru decor si umplutura:
- 1 plic praf de frisca
- 150 ml lapte rece
- 1 borcan compot de visine fara samburi
- 1 cutie ornamente de ciocolata



Pasul 1: RETETA DE ACASA: TORT PADUREA NEAGRAPregatirea blatului



Primul pas in prepararea Retetei de acasa Tort padurea neagra este prepararea blatului de tort. Pentru aceasta avem nevoie de o cutie mix pentru torturi, de data aceasta tortul fiind de ciocolata.
Punem praful pentru tort intr-un vas de mixer. Adaugam 3 oua, untul (sau margarina) si apa. Apoi amestecam cu mixerul, la inceput la viteza mica, apoi 5 minute la viteza maxima. Acum pregatim o tava rotunda de tort in care punem hartie de copt.
Si punem aluatul de blat de tort in tava si il dam la cuptor la 170 grade Celsius.



Pasul 2: RETETA DE ACASA TORT PADUREA NEAGRA Pregatirea cremei pentru tort


Punem intr-un vas de mixer continutul licului de crema pe care l-am gasit in cutia de mix pentru tortul de ciocolata. Adaugam laptele rece de la frigider si zaharul si amestecam.



Pasul 3: RETETA DE ACASA TORT PADUREA NEAGRA Pregatirea decorului


Acum trebuie sa pregatim frisca. Pentru aceasta punem intr-un vas de mixer laptele rece si apoi punem continutul unui plic de praf de frisca.


Amestecam la viteza mica un minut si apoi 3 minute la viteza mare.

Pasul 4: RETETA DE ACASA TORT PADUREA NEAGRA : Realizarea tortului padurea neagra.

Dupa ce s-a racit, taiem blatul in 3 parti, doua parti egale iar cea de-a treia mai subtire decat celelalte. Pe un platou punem prima felie de blat si o insiropam cu sirop de visine. Apoi punem jumatate din crema.  

Dupa aceea punem deasupra a doua felie de blat pe care o insiropam de asemenea cu sirop de visine. Si apoi punem visinele din compot.

Peste visine punem frisca dar nu chiar toata; pastram putina frisca si pentru decor.

Intindem frisca si deasupra punem cea de-a treia parte de blat.

Si insiropam tot cu sirop de visine.

Si acum imbracam tortul in crema pe care am pastrat-o.


Dupa ce am imbracat tortul, il decoram cu frisca si visine. Apoi presaram ornamente de ciocolata.







In continuare va prezint cateva modele de ornat celebrul tort Padurea neagra. depinde de imaginatia fiecarei gospodine:








Pofta buna la Reteta de acasa  TORT PADUREA NEAGRA !  


Sursa: [www.acasatv.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu