joi, 4 octombrie 2012

Ardei iuti murati cu codite de telina

Astazi la Reteta de Acasa va prezint inca o reteta pentru camara cu bunatati. Daca ati pus muraturi pentru iarna (gogosari murati, gogonele acre, castraveti in saramura, ardei umpluti cu varza si multe alte bunatati), si va plac muraturile mai iuti, atunci ar trebui sa preparati si cateva borcanele de Ardei iuti murati cu codite de telina. Este un preparat deosebit care merge foarte bine alaturi de multe feluri de mancare.



Ingrediente:

- 200 g ardei iute
- 200 g ardei gras
- 200 g codite de telina
- 2 linguri zahar
- 1 lingura sare
- 500 ml otet
- 500 ml apa

Pasul 1 Reteta de acasa : ARDEI IUTI MURATI CU CODITE DE TELINA: Pregatirea ingredientelor


In primul rand luam ardeii iuti si ii spalam. Puteti folosi doar ardei iuti sau ii puteti combina si cu ardei iuti bulgaresti (acestia din urma nu sunt prea iuti; depinde de gustul fiecaruia!). La fel procedam si cu ardeiul gras. Cantitatile de ardei iute si gras ca si coditele de telina le puteti varia dupa bunul plac; puteti pune mai mult ardei iute sau mai multe codite, etc., dupa cum va place. 



Dupa ce i-am spalat pe toti, ii taiem marunt: intai ardeiul iute.


Apoi ardeiul gras.



Apoi coditele de telina. 


   
Pasul 2 Reteta de acasa :   ARDEI IUTI MURATI CU CODITE DE TELINA : Prepararea ardeilor iuti murati cu codite de telina

Dupa ce toate au fost pregatite, amestecam ardeiul iutte cu cel gras si cu coditele de telina.

Dupa aceea umplem borcanele.



Apoi punem apa, otetul, sarea si zaharul intr-o cratita si amestecam pana se dizolva. Dupa aceea, umplem borcanele si le punem capacele.

Punem borcanele intr-o cratita cu apa. Printre borcane punem bucati de ziar sau un prosop de bucatarie din bumbac, dupa care punem cratita pe foc. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 20 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Apoi le punem in camara la rece.

Pofta Buna la Reteta de acasa :  
ARDEI IUTI MURATI CU CODITE DE TELINA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu