duminică, 28 aprilie 2013

Caroline

Astazi la Reteta de Acasa va invit sa pregatim ceva dulce: Caroline. Sunt niste prajiturele foarte gustoase! Seamana cu niste eclere mai micute. Va prezint reteta clasica de Caroline, insa dumneavoastra, daca doriti,  puteti sa mai schimbati cate ceva: in loc de crema de vanilie sa puneti de ciocolata sau in loc le sa faceti atat de micute puteti sa le faceti mai mari.

Ingrediente:


Pentru Gogosi:
-         125 gr. faina
-         100 gr. unt
-         250 ml apa
-         3 oua
-         putina sare


Pasul 1 Reteta de acasa : CAROLINE: Prepararea aluatului pentru Caroline:

Apa se pune la fiert cu untul si sarea (intr-o oala de 1 litru). In momentul in care clocoteste, se adauga faina, toata deodata, si se amesteca foarte repede cu lingura de lemn pana se dezlipeste coca de pe fundul vasului. Se ia apoi de pe foc si se amesteca pana este aproape rece.




 Se adauga ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare, pana se incorporeaza tot oul, numai dupa aceea se adauga oul urmator.






Intr-o tava, pe hartie de copt, cu spritul sau cu o lingurita asezam gramajoare mici de aluat la distanta de 2 centimetri. 



Se introduce tava in cuptorul incins, unde se lasa 10 minute la foc mare, apoi la foc potrivit. In primele 10 minute nu se deschide cuptorul deoarece gogoselele nu vor mai creste.




Gogoselele sunt coapte atunci cand au o crusta de culoare aurie, sunt usoare si suna a gol. 

Atentie: daca gogosile vor fi tinute prea putin in cuptor, ele vor fi cleioase in interior.
Cand sunt coapte, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.





Pasul 2 Reteta de acasa :  CAROLINE Pregatirea cremei pentru Caroline:

Pana se racesc gogosile, pregatim crema: punem la fiert 400 ml lapte in care punem 2 linguri de zahar. Separat dizolvam praful unui plic de budinca in 100 ml lapte, pe care-l vom adauga in laptele de pe foc cand acesta fierbe. Amestecam si cand se ingroase, luam crema de pe foc. O dam la racit.





Pasul 3 Reteta de acasa :  CAROLINE : Ornarea Carolinelor:


Dupa ce s-au racit se taie un capacel la fiecare gogoasa, iar golul din interior il umplem cu crema. 






Peste crema, punem cate un pic de frisca proaspata. Apoi punem capacelul si putem presara si putin zahar pudra. 

Si Carolinele noastre sunt gata!


Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CAROLINE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu