luni, 3 iunie 2013

File de Cod Pane

Dupa cum se stie pestele este foarte sanatos si de asemenea foarte gustos. De aceea, astazi la Reteta de Acasa va invit sa pregatim File de Cod Pane. Alaturi de acest File de Cod Pane, puteti pregati si o garnitura, de exemplu cartofi natur sau cartofi prajiti. Iata ingredientele si modul de preparare a pestelui (de data aceasta file de cod) pane.


Ingrediente:

- 3 file de cod
- 1 ou
- putina sare
- putin piper
- 3-4 linguri de faina
- ulei pentru prajit



Pasul 1 Reteta de acasa : FILE DE COD PANE: Prepararea compozitiei

Punem fileurile de cod pe o farfurie pe care am pus 2 prosoape de bucatarie de hartie, care vor absorbi apa. Peste fileul de cod punem putina sare si putin piper. Fileul de cod il puteti prepara in bucati mari sau mai mici. Eu am taiat pestele in bucati mai mici.

Intr-un castronel punem oul (galbenus+albus), faina si putina apa si amestecam. In cazul in care coca este prea groasa (trebuie sa fie ca o smantana mai subtire), mai adaugam putina apa.

   
Pasul 2 Reteta de acasa :  FILE DE COD PANE: Prajirea pestelui

Dupa ce coca a fost pregatita si uleiul a fost pus la incins intr-o tigaie pe foc, luam fiecare bucata de file de cod si o dam prin coca, pe ambele parti, dup acre o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a copt pe o parte, il intoarcem pe cealalta. Cand este gata il scoatem pe un platou.








Pofta Buna la Reteta de acasa : 
FILE DE COD PANE!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu