luni, 17 iunie 2013

Prajitura 2 in 1

Nu toti membri aceleasi familii au aceleasi gusturi; de aceea va invit sa facem o Prajitura 2 in 1, care fi jumatate Prajitura cu cirese si jumatate Prajitura cu capsuni. Astfel ii veti multumi si pe cei ce iubesc ciresele si pe cei care adora capsunile. Iata de ce ingrediente avem nevoie si cum se prepara:





Ingrediente:

Pentru blat:

- 6 oua
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
- 6 linguri apa
- 1 plic zahar vanilat

Pentru umplutura:

- 300 gr cirese
- 300 gr capsuni


Pasul 1 Reteta de acasa : PRAJITURA 2 IN 1: Pregatirea fructelor

In primul rand trebuie sa pregatim fructele: ciresele si capsunile. Le spalam in apa rece. La cirese: rupem coditele si le scoatem samburii. La capsuni: rupem coditele si frunzele (daca au!) si in cazul in care capsunile sunt mari, le taiem in jumatati sau sferturi. Daca vreti ca Prajitura 2 in 1 sa iasa dulce, dupa ce ati pregatit fructele puteti sa le presarati cu zahar. Eu nu am pus zahar pe ele; am vrut sa iasa mai fresh, usor acrisoara.


   
Pasul 2 Reteta de acasa :  PRAJITURA 2 IN 1 : Prepararea aluatului

Pentru prepararea aluatului (a blatului), dati click AICI si veti vedea toti pasii de preparare a blatului pentru Prajitura 2 in 1. Compozitia este identica cu cea a blatului de tort obisnuit.

Pasul 2 Reteta de acasa :  PRAJITURA 2 IN 1 : Coacerea prajiturii 2 in 1

Dupa ce ati pregatit blatul, il puneti intr-o tava de cuptor unsa cu unt si tapetata cu faina, sau in care ati pus hartie de copt. 


Peste blat puneti fructele pragatite anterior: pe o jumatate puneti cirese si pe cealalta capsuni.




Dati tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc potrivit.






Cand Prajitura 2 in 1 este coapta, o scoateti din cuptor si din tava. Deasupra puteti presara putin zahar pudra. Noi o preferam zahar pudra, ca sa nu fie prea dulce!
   
Pofta Buna la Reteta de acasa : 
PRAJITURA 2 IN 1!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu