sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Chec in Tava

Aici veti gasi reteta unui chec foarte gustos, chec in doua culori. Este reteta unui chec simplu, pe care-l veti prepara foarte repede. Deosebirea fata de un chec obisnuit este ca acesta este un Chec in Tava, asadar va iesi ca o prajitura. Pudrat cu zahar pe deasupra, va fi un desert minunat pentru cei dragi.


Ingrediente:

- 4 oua
- 250 g margarina
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 1 praf de copt
- 350 gr zahar
- 2 lingurite cacao
- 2 linguri zahar pudra pentru decor

Pasul 1 Reteta de acasa : CHEC IN TAVA: Prepararea aluatului

Pentru checul in tava, in primul rand pregatim ingredientele: faina, ouale, zaharul, margarina, praful de copt si laptele. Punem margarina intr-un castron si adaugam zaharul. Amestecam pana se omogenizeaza; (margarina este bine sa fie scoasa din frigider cu o ora inainte de prepararea checului pentru a se amesteca mai usor). Dupa aceea, adaugam ouale, unul cate unul si amestecam. Apoi punem praful de copt, laptele putin caldut si faina.
  

Apoi impartim compozitia astfel: intr-o farfuriuta punem 20 linguri din aceasta compozitie iar pe cea care a ramas o amestecam cu cacaoa.
 

Punem in tava jumatate din compozitia cu cacao, iar apoi punem trei fasii din compozitia cu alb; apoi putin maro, apoi iarasi alb, iar la sfarsit adaugam restul de aluat de culoare maro; apoi dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc potrivit. Urmariti imaginile de mai jos:





Pasul 2 Reteta de acasa :  CHEC IN TAVA : Coacerea Checului in tava

Dupa ce scoatem checul din cuptor, il scoatem si din tava si deasupra presaram zahar pudra.





Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CHEC IN TAVA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu