duminică, 17 noiembrie 2013

Tort Excelent

O reteta de tort de ciocolata care nu are nevoie de o prezentare deosebita, caci numele il descrie cel mai bine: Tort Excelent. Asadar, haideti sa preparam acest tort minunat de ciocolata. Baietelul meu, in poza de mai jos, poate sa confirme!



Ingrediente:

Pentru blat:- 2 oua
- 70 g unt
- 70 g zahar
- 40 g faina
- 70 g ciocolata topita
- 40 g migdale macinate

Pentru crema:- 140 g unt
- 70 g ciocolata
- 150 g zahar
- 2 oua
- 3 galbenusuri

Pasul 1 Reteta de acasa : TORT EXCELENT: Prepararea blatului

Pentru prepararea acestui minunat tort de ciocolata, in primul rand pregatim blatul de tort. Pentru aceasta, separam galbenusurile de galbenusuri si apoi frecam galbenusurile spuma cu untul, apoi cu zaharul si ciocolata topita.



Dupa aceea incorporam migdalele macinate, faina si albusurile batute spuma.






Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Cand blatul este copt il scoatem din tava sa se raceasca.
   


Pasul 2 Reteta de acasa :  TORT EXCELENT : Prajirea lor

Pentru crema frecam galbenusurile si ouale intregi cu zaharul, adaugand la urma ciocolata topita. Punem vasul pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa. Apoi lasam crema deoparte pentru a se raci. Dupa aceea incorporam in aceasta crema untul frecat spuma.




Taiem blatul de tort in doua si punem jumatate din crema, apoi cealalta bucata de blat de tort deasupra. 



Restul de crema o turnam peste tort. Apoi decoram Tortul Excelent dupa bunul plac: cu frisca sau cu glazura de ciocolata. Eu l-am decorat cu glazura de ciocolata neagra.




Pofta Buna la Reteta de acasa : 
TORT EXCELENT !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu