marți, 11 martie 2014

Tort de St. Patrick's Day

Ne aflam in luna martie iar pe langa binecunoscutele zile de 1 si 8 Martie, mai avem de sarbatorit o zi speciala St. Patrick's Day, ocazie cu care din nou gatim ceva deosebit, si anume Tortul de St. Patrick's Day. In tara noastra nu se sarbatoareste aceasta zi decat foarte putin, insa in tari ca Irlanda, Argentina, Canada, Marea Britanie, Japonia, Rusia sau Statele Unite ale Americii, St. Patrick's Day este o sarbatoare speciala. Iata ce inseamna de fapt aceasta zi.



St. Patrick's Day, adica ziua Sfantului Patrick sau sarbatoarea Sfantului Patrick este o sarbatoare culturala si religioasa care se sarbatoreste la data de 17 martie si este numita astfel dupa numele celui mai cunoscut dintre sfintii Irlandei.
Potrivit legendei, Sfantul Patrick a folosit trifoiul cu trei frunze pentru a explica Sfanta Treime paganilor irlandezi. Aceasta sarbatoare dateaza din secolul al 17-lea si pare sa ia amploare in tot mai multe tari. 
Cu aceasta ocazie, oamenii se imbraca in haine de culoare verde iar simbolul acestui eveniment este trifoiul, motiv pentru care St. Patrick's Day se mai numeste si Ziua Norocosului. 

De aceea si tortul pe care il facem pentru aceasta ocazie are de cele mai multe ori culoarea verde si ca decor bineinteles frunze de trifoi. 
Iata cateva idei pentru decorarea Tortului de St. Patrick's Day, insa mult mai multe veti gasi la Modele Tort St. Patrick's Day.





HAPPY ST. PATRICK'S DAY!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu