miercuri, 7 mai 2014

Cartofi Impanati la Cuptor

Cartoful este unul dintre cele mai folosite si apreciate legume. El poate fi preparat in diverse feluri, printre cele mai folosite fiind cartofii prajiti, piureul de cartofi, cartofi copti, cartofi natur si asa mai departe. Astazi va propun sa preparam niste Cartofi Impanti la Cuptor. Sunt deliciosi si usor de pregatit. 




Ingrediente:

- 8 cartofi
- 6-8 felii de muschi file de porc
- 4 cepe (2 albe, 2 rosii)
- 4-6 rosioare cherry
- 20 catei de usturoi
- sare
- piper
- 2 linguri pasta de tomate

Pasul 1 Reteta de acasa : CARTOFI IMPANATI LA CUPTOR: Pregatirea legumelor pentru cartofii impanati

Curatam cartofii de coaja si ii lasam in apa (ca sa nu se innegreasca). Apoi curatam ceapa si o taiem solzisori. Curatam si usturoiul.



Feliile de muschi le taiem in bucati mai mici. Apoi luam fiecare cartof in parte si il taiem ca si cand am vrea sa-l taiem felii mai groase, insa nu taiem feliile de tot; si in fiecare taietura punem cate o bucatita de muschi file.  


Cartofii astfel "impanati" ii punem intr-un vas termoizolant in care am pus putin ulei.


Printre cartofi punem ceapa, usturoiul si rosioarele taiate in jumatati. Apoi asezonam cu putina sare si piper. Turnam o cana de apa si dam cartofii impanati la cuptor la foc potrivit.
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  CARTOFI IMPANATI LA CUPTOR : Decorarea cartofilor impanati

Cand cartofii sunt patrunsi, scoatem tava si turnam deasupra pasta de tomate dizolvata in apa. Si dam tava din nou la cuptor pentru 10 minute. Deasupra putem pune frunze de patrunjel tocate marunt sau cascaval ras.



Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CARTOFI IMPANATI LA CUPTOR !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu