vineri, 11 iulie 2014

Pepenele Rosu

 Pepenele rosu, unul dintre fructele de sezon cele mai consumate si apreciate! Are si de ce sa fie asa, pentru ca nimic nu se compara cu o felie rece de pepene rosu mai ales cand afara este foarte cald. Trebuie insa sa stim cateva lucruri pentru a cumpara un pepene copt si proaspat. Iata cateva secrete:


Pentru ca pepenele sa fie foarte bun trebuie in primul rand sa ne uitam la coaja lui, care trebuie sa fie neteda si lucioasa, ca de ceara. Acest lucru inseamna ca pepenele este copt foarte bine si ca a fost cules de scurt timp.

Este bine de stiut ca la un pepene proaspat cules codita este inca verde, nu uscata de tot. Daca pepenele are codita umeda, atunci pepenele este statut.

Un alt secret este sa "ciocanim" cu degetul pepenele pe care vrem sa il cumparam. Daca suna a gol, inseamna ca nu este copt. Sunetul trebuie sa fie "infundat".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu