marți, 30 septembrie 2014

Ardei Iuti in Otet

Inca este toamna, asadar mai avem timp sa mai punem cate ceva pentru iarna. Astazi incercam o alta reteta de Ardei Iuti in Otet. Este o reteta care se pregateste intr-un timp foarte scurt. Se pot folosi iuti de orice fel: bulgaresti, rotunzi sau lunguieti verzi. 



Ingrediente:
1 kg de ardei iuti
Aprox 1 l otet

Apoi in fiecare borcan de 400 ml:
1/2 lingurita rasa de boabe de mustar
1/2 lingurita rasa de sare de muraturi
1 lingurita rasa de zahar
10 boabe de piper negru

1 foaie de dafin
Pasul 1 Reteta de acasa : ARDEI IUTI IN OTET: Pregatirea ardeilor iuti

Spalam ardeii in apa rece si apoi ii aranjam in borcane de 400 ml. Pentru 1 kg de ardei aveti nevoie de 8 sau 9 borcane, depinde cat de inghesuiti vrem sa ii aranjam.

   
Pasul 2 Reteta de acasa :  ARDEI IUTI IN OTET : Prepararea ardeilor iuti

Dupa ce i-am pus in borcane, turnam otet in fiecare borcan pana la jumatate. Apoi in fiecare borcan punem o jumatate de lingurita de boabe de mustar, o jumatate de lingurita de sare de muraturi (din cea grunjoasa, nu fina!), o lingurita rasa de zahar, 10 boabe de piper negru si o foaie de dafin. Apoi completam cu apa pana sus.


Punem capacele la borcane si le asezam intr-o cratita la fundul careia am pus un prosop de bucatarie (din bumbac, nu din hartie!). Punem apa in cratita astfel incat apa sa ajunga pana la jumatatea borcanelor. Apoi punem cratita cu borcane pe foc, la flacara mica, si le lasam sa fiarba usor 30 de minute.





Apoi le lasam acolo pana cand se raceste apa, dupa care le punem la rece in camara. Foarte simplu si rapid!


Pofta Buna la Reteta de acasa : 
ARDEI IUTI IN OTET !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu