luni, 25 mai 2015

Prajitura cu Capsuni

Acum cand pietele si gradinile sunt pline de capsunele parfumate si gustoase, cand orice gospodina prepara fel de fel de tarte cu capsune, gemuri si dulceturi din aceste fructe delicioase, va invit sa incercati o Prăjitură cu Căpșuni. Se prepara foarte usor iar daca reusiti sa o lasati la frigider de pe o zi pe alta, este o adevarata delicatesa. Din combinatia blat de cacao, crema de vanilie si capsunele nu poate sa iasa decat ceva minunat!

  







Ingrediente:

Pentru blatul de cacao:
-          6 oua
-          1 praf de copt
-          2 linguri cacao
-          14 linguri zahar
-          18 linguri faina
-          6 linguri apa

Pentru crema de vanilie:
-          500 ml frisca lichida
-          200 ml lapte rece
-          1 plic budinca Creme Ole de vanilie

Pentru insiropat:
-          200 ml apa
-          2 linguri zahar
-          1 lingurita esenta de rom

Pentru decor:
-          500-1000 g capsuni

-          100 g ciocolata cu lapte
Pasul 1 Reteta de acasa : PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI: Prepararea blatului de cacao
Intr-un castron punem galbenusurile pe care le amestecam cu zaharul, cacaoa si praful de copt. Apoi adaugam apa si 10 linguri de faina. Amestecam din nou. Apoi batem albusurile spuma. Adaugam si restul da faina si albusurile si amestecam pana se incorporeaza.

Punem blatul pe hartie de copt si-l coacem in cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de aproximativ 15-20 minte. Apoi il lasam la racit.

   
Pasul 2 Reteta de acasa :  PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI : Prepararea cremei
Intr-un vas pentru mixer punem frisca lichida si laptele (ambele reci de la frigider) si continutul unui plic de Budinca Creme Ole de vanilie. Amestecam cu mixerul, intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se ingroase. Dupa parerea mea, crema este destul de dulce, nu este nevoie sa adaugati zahar.



Pasul 3 Reteta de acasa :  PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI : Prapararea prajiturii cu capsuni
Intr-o cana punem 100 ml apa calda si 2 linguri zahar. Amestecam pana se topeste zaharul si apoi adaugam esenta de rom si inca 100 ml apa rece. Puneti pune zaharul si in toata cantitatea de apa, insa punandu-l in apa calda, acesta se va dizolva mult mai repede.


Insiropam blatul de cacao si apoi punem crema deasupra. O intindem si peste crema punem capsunele cate vrem, tocmai de aceea am scris la ingrediente 500-1000 g capsunele; fiecare pune cate vrea. Aranjam capsunelele intregi sau taiate, cum doriti.






Apoi topim 100 g de ciocolata cu lapte si stropim Prajitura cu Capsuni pe deasupra.
Si gata! Dam prajitura la rece pana a doua zi daca se poate, insa e destul de greu cu pofticiosi mai mici... sau mai mari... in preajma!!! 




Pofta Buna la Reteta de acasa : 
PRĂJITURĂ CU CĂPȘUNI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu