sâmbătă, 16 mai 2015

Trandafiri din Mere

Merele sunt fructele pe care cei mai multi oameni le consuma sub diferite forme: ca fructe proaspete, ca tarta cu mere, placinta cu mere, gem de mere etc. O reteta deosebita pe care va invit sa o incercam astazi este: Trandafiri din Mere. Dupa cum ii spune si numele, in aceasta reteta culinara vom face niste trandafiri din mere.





Ingrediente:
-         3 mere rosii
-         aluat foietaj
-         2 linguri gem de capsuni sau caise
-         1 lingurita zeama de lamaie
-         zahar pudra pentru decor

Pasul 1 Reteta de acasa : TRANDAFIRI DIN MERE: Pregatirea merelor
Luam merele (de preferat mere rosii pentru ca trandafirii sa fie mai aspectuosi), le spalam, le taiem in doua si scoatem partea cu seminte. Apoi le taiem feliute cat se poate de subtiri. La punem intr-un castron cu apa in care am pus cateva picaturi de zeama de lamaie. Dupa ce am taiat toate merele feliute subtiri si le-am pus in apa cu lamaie, punem castronul in cuptorul cu microunde (sau pe foc) si le lasam pana se inmoaie merele (in cuptorul cu microunde aproximativ 3-4 minute). Apoi le scurgem bine de zeama.







   
Pasul 2 Reteta de acasa : TRANDAFIRI DIN MERE: Realizarea trandafirilor din mere
Luam aluatul foietaj (pe care l-am tinut la temperatura camerei cel putin jumatate de ora inainte de preparare pentru ca sa fie mai usor de modelat) si taiem fasiute lungi de aproximativ 8 centimetri si late de 1 centimetru. Apoi intindem aluatul pentru a fi cat mai subtire; devine de aproximativ 13-15 centimetri lungime si 2-3 centimetri latime.
Pe fiecare bucata de aluat punem putin gem pe jumatatea de sus a aluatului pe lungime. Apoi asezam feliute de mere pe lungimea aluatului (unde am uns cu gem) astfel incat feliutele de mere sa se suprapuna putin. Dupa ce am pus mere pe toata lungimea aluatului, indoim aluatul pe latime si apoi rulam de la dreapta spre stanga (fara a strange aluatul prea tare). Si astfel am realizat primul trandafir din mere pe care-l punem in forme de copt briose.  Facem cati trandafiri dorim si ii punem si ii dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la foc mic cu cuptorul incins bine inainte de a le baga la copt.
Dupa ce s-au copt si s-au racit, ii pudram cu zahar pudra.


















Pofta Buna la Reteta de acasa : 
TRANDAFIRI DIN MERE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu