miercuri, 10 februarie 2016

Chec Tigru

Astazi va invit sa incercam o noua reteta de chec: Chec Tigru. Acest chec se prepara relative usor si are un aspect deosebit, fiind o combinatie de trei culori. Compozitia este pentru doua checuri.



Ingrediente:
-         250 g margarina
-         400 g zahar
-         5 oua
-         2 zahar vanilat
-         1 praf de copt
-         200 ml lapte
-         500 g faina
-         3 linguri cacao


Pasul I: Reteta de Acasa: Chec Tigru: prepararea compozitiei
Intr-un castron punem margarina (care este bine sa fie scoasa din frigider cu cel putin o ora inainte, pentru a fi mai usor de amestecat). 

Peste margarina punem zaharul si omogenizam. Apoi adaugam un ou si amestecam, apoi alt ou si amestecam din nou, si tot asa pana terminam toate ouale.


Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, jumatate din cantitatea de faina si jumatate din lapte si amestecam. Dupa aceea punem si restul de faina si lapte si omogenizam.

Pasul II: Reteta de Acasa: Chec Tigru: Impartirea compozitiei si colorarea acesteia
Este momentul sa impartim compozitia: punem ¼ din aluat intr-un castron si ¼ in alt castron, jumatate din compozitie ramanand “alba”. Intr-un vas cu ¼ din compozitie punem o lingura de cacao si amestecam; vom avea o compozitie de culoare maro deschis. In celalalt vas cu ¼ din compozitie punem doua linguri de cacao si amestecam obtinand o compozitie de culoare maro inchis.




Astfel avem 3 culori din compozitia checului tigru, pe care le vom pune in 2 tavi de chec (tapetate cu hartie de copt) in mod aleatoriu. Punem 3 linguri de aluat alb, apoi 2-3 linguri din cel maro deschis si apoi maro inchis deasupra. Apoi iar alb si tot asa.





Pentru ca modelul sa iasa mai deosebit, eu am pus doua “dungi” maro deschis peste cel alb, apoi maro inchis peste maro deschis si apoi iar alb. Puteti sa le alternate in foarte multe feluri.

Pasul III: Reteta de Acasa: Chec Tigru: coacerea Checului Tigru
Dam tavile la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute la foc potrivit, cuptorul fiind incalzit in prealabil. Dupa 25 de minute verificam cu o scobitoare sa vedem daca este copt.



Cand Checurile Tigru sunt coapte, le scoatem din cuptor si din tavi si le presaram cu zahar pudra. Dupa ce s-au racit le taiem si pot fi servite.





Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CHEC TIGRU !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu