joi, 31 martie 2016

Clatita Aperitiv

Ce parere aveti despre un aperitiv cu branza, ardei, sunca, ceapa toate innabusite si puse intr-o clatita pufoasa? Suna bine! Clatita Aperitiv se pregateste simplu si este foarte gustoasa. Va spun ingredientele pentru o clatita, ca sa o incercati, dar cand o sa o faceti a doua oara cu siguranta veti face doua! Desi e o clatita mare cat tava de la cuptor, pentru patru pofticiosi nu e de ajuns!




Ingrediente:
Pentru 1 clatita:
-         2 oua
-         250 ml lapte
-         70 gr faina alba
-         putina sare

Pentru umplutura:
-         1 ceapa
-         1 ardei rosu
-         150 gr sunca (sau salam)
-         200 gr crema de branza (Almette, Delaco, Philadelphia, etc)
-         2 linguri de ulei sau putin unt

Pentru décor:
-         ardei rosu, castraveti, cascaval ras, verdeata, etc.


Pasul I: Reteta de Acasa: Clatita Aperitiv: prepararea clatitei
Intr-un vas pentru mixer punem ouale si le batem putin cu mixerul. Apoi adaugam laptele si amestecam din nou. Punem putina sare si faina si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt. Intindem compozitia pe intreaga suprafata a tavii si o dam la cuptor pentru aproximativ 10 minute la foc potrivit. Este coapta cand este putin rumenita pe spate. Cand este coapta o scoatem putin la racit.


Pasul II: Reteta de Acasa: Clatita Aperitiv: pregatirea umpluturii
In timp ce se coace clatita taiem marunt ceapa si ardeiul si le punem intr-o tigaie pe foc cu putin ulei. Le innabusim putin sa se inmoaie ceapa si o lasam sa se raceasca. Taiem sunca bucatele mici si o amestecam cu crema de branza. Cand ceapa cu ardei s-a racorit, adaugam branza cu sunca si omogenizam.

Pasul III: Reteta de Acasa: Clatita Aperitiv: realizarea clatitei aperitiv
Intindem umplutura pe toata suprafata clatitei si o rulam incet, fara sa o rupem. Si o dam la rece. Dupa o ora o decoram cu ardei rosu, feliute de castraveti, cascaval ras, verdeata etc. Dupa ce a stat cel putin o ora la frigider o putem taia felii.











Pofta buna la Clatita Aperitiv!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu