vineri, 9 septembrie 2016

Tort Alexandru

Sfantul Alexandru tocmai a trecut, dar il vom sarbatori din nou in luna decembrie. Iata Tortul Alexandru pe care l-am pregatit cu aceasta ocazie, tort ce se prepara in maxim o ora. Daca folositi un blat de tort cumparat sau facut mai din timp, atunci veti face Tortul Alexandru in maxim 30 minute!



Ingrediente
-         un blat de tort de ciocolata
-         un plic crema de prajitura cu gust de lamaie
-         200 ml frisca lichida
-         3 linguri zahar si o lingurita esenta de lamaie pentru insiropat
-         rulouri cu ciocolata sau alti biscuiti rotunzi


Pasul I: Reteta de acasa: Tort Alexandru: pregatirea blatului
Daca folositi blat de cumparat, tortul se face mult mai repede, insa cu blatul facut acasa tortul va fi mult mai gustos. Pentru blat de tort gasiti reteta aici.
Blatul de taie in trei parti egale.

Pasul II: Reteta de acasa: Tort Alexandru: pregatirea cremei
Intr-un vas pentru mixer puneti laptele rece si praful din plicul de crema pentru prajituri cu gust de lamaie; puteti folosi si crema de vanilie. Mixati 3-5 minute pana cand crema s-a ingrosat.

Apoi in alt vas tot pentru mixer puneti frisca lichida rece si o bateti bine pana cand intorcand castronul invers, frisca sa nu cada.

Pasul III: Tort Alexandru: asamblarea tortului Alexandru
Dupa ce blatul a fost taiat in trei parti egale pe grosime, pregatim siropul: intr-o cana punem 300 ml apa calduta in care adaugam 3 linguri zahar si o lingurita esenta de lamaie. Amestecam pana se topeste zaharul.

Pe un platou punem o parte din blatul de tort. Insiropam si apoi punem jumatate din cantitatea de crema, pe care o intindem pe toata suprafata. Apoi punem cea de-a doua parte, insiropam si punem restul de crema. Deasupra punem ultima parte de blat de tort si o insiropam si pe aceasta.
Imbracam tortul in frisca proaspat batuta si apoi decoram tortul. Eu am folosit rulouri de ciocolata pe margine iar in mijloc am facut un A de la … Alexandru! Iar deasupra am ras putin dintr-un rulou!






Pofta buna la Tort Alexandru!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu