joi, 22 decembrie 2016

Eclerito

Prajiturile care se pregatesc fara coacere si intr-un timp foarte scurt sunt printre cele mai apreciate. Din aceasta categorie face parte si delicioasa prajitura Eclerito. Reteta este foarte simpla, chiar si tinerele gospodine incepatoare se vor descurca foarte bine in prepararea acestui desert!
  



Ingrediente:
-         500 gr biscuiti simpli (populari)
-         250 gr biscuiti cu cacao
-         1 plic budinca de vanilie (budinca instant)
-         300 ml lapte
-         300 ml frisca lichida
-         4 linguri zahar
-         25 gr unt
-         cacao


Pasul I: Reteta de acasa: Eclerito: pregatirea cremei
Intr-un bol pentru mixer punem frisca, laptele si praful de budinca instant. Eu am folosit Crem Ole de Vanilie si frisca lichida Hulala. Mixam pana se ingroase.



Pasul II: Reteta de acasa: Eclerito: asamblarea prajiturii
Intr-o tava de copt dreptunghiulara (eu am folosit o tava care are margine detasabila) punem un strat de biscuiti albi, asezandu-i unul langa celalalt pe toata suprafata tavii. Apoi cu o lingura insiropam foarte putin biscuitii cu un sirop preparat din: 1 cana apa, 2 linguri de zahar si putina esenta de rom. Apoi punem jumatate din crema. Dupa ce am intins crema, punem alt strat de biscuiti, de data aceasta biscuiti cu cacao. Ii insiropam si pe acestia si apoi intindem peste ei restul de crema. Asezam si ultimul strat de biscuiti albi. Apoi dam prajitura la frigider pana pregatim glazura.






Pasul III: Reteta de acasa: Eclerito: prepararea glazurii
Intr-o craticioara pe foc punem 100 ml apa, 4 linguri de zahar si 25 gr unt. Cand zaharul si untul s-au topit, adaugam cacao pudra si amestecam pana avem o glazura de consistenta unei smantani. Apoi intindem glazura pe prajitura si o dam din nou la rece pentru o ora. Este o prajitura pufoasa si delicioasa! Prietena mea, Dana Mischiu, a dat-o gata pe matusa ei cu aceasta prajitura ecler si acum trebuie sa i-o pregateasca aproape in fiecare saptamana caci matusa chiar s-a indragostit de Eclerito!





Pofta buna la Eclerito!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu