marți, 30 mai 2017

Prajitura cu Mousse de Capsuni


Este sezonul capsunilor! Pregatim fel de fel de bunataturi ci aceste fructe parfumate, de la prajituri si tarte pana la gemuri si dulceturi. Va invit sa incercati o Prajitura cu Mousse de Capsuni. Pufoasa si gustoasa, veti vedea!


Ingrediente

·         Pentru BLAT:
·         6 ouă
·         250 gr. zahăr
·         290 gr. făină
·         10 linguri apă rece
·         1 plic zahăr vanilat
·         Putină esenta de vanilie
·          
·         Pentru ÎNSIROPAT:
·         1 cană sirop (apa cu 2 linguri zahar si putina esenta de lamaie)
·          
·         Pentru UMPLUTURĂ ȘI MOUSSE DE CĂPȘUNI :
·         500 gr. căpșuni (pentru mousse și glazură) + 500 gr. căpșuni pentru tăiat (din care oprim câteva pentru decor)
·         300 ml frișcă lichida
·         3-4 linguri de zahăr tos
·         200 gr. ciocolată albă
·         2 plicuri gelatină
·          
·         Pentru GLAZURA JELEU DE CĂPȘUNI:
·         250 gr. căpșuni (din cele 500 gr. menționate la mousse)
·         1 lingură zahăr
·         50 ml. apă
·         ½ plic gelatina
·          
·         Pentru DECOR(optional):
·         8- 10 căpșuni
·         50 grame ciocolată alba


Pasul I: Reteta de acasa: prajitura cu Mousse de Capsuni: prepararea blatului
Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri punem zaharul si frecam bine pana se face totul spuma. Apoi adaugam apa, zaharul vanilat si faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Punem compozitia intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si coacem blatul la foc potrivit pentru aproximativ 15-20 minute. Cand este copt, scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca in tava.


Pasul II: Reteta de acasa: prajitura cu Mousse de Capsuni: prepararea mouss-ului de capsuni
Pentru a pregati moussul de capsuni procedam in felul urmator: spalam capsunile dupa ce le-am luat frunzulitele. Punem capsunile intr-un vas pentru blender si le mixam pana vom avea o pasta, ca un gem de capsuni. Punem jumatate din acest gem intr-o cratita pe foc si adaugam zaharul. Amestecam si cand zaharul s-a topit punem gelatina si cand incepe sa se ingroase, stingem focul si dam compozitia la racit. Separat punem la topit cele doua ciocolate albe pe baie de abur. Scoatem frisca de la frigider si o batem bine cu mixerul. Cand crema cu capsuni s-a racit, putem sa pregatim moussul de capsuni. In frisca proaspat batuta punem ciocolata alba topita si racita, amestecam cu o paleta cu grija. Apoi adaugam si compozitia cu capsuni si omogenizam. Din cele 500 gr de capsuni oprim cam jumatate pentru decor iar pe restul le taiem bucatele si le amestecam in moussul de capsuni.




Pasul III: Reteta de acasa: prajitura cu Mousse de Capsuni: asamblarea prajiturii cu mousse de capsuni
Cand blatul s-a racit il taiem in doua. 

Insiropam partea de jos a blatului cu jumatate dintr-un sirop format dintr-o cana de apa, 2 linguri zahar si putina esenta de lamaie sau portocala. Apoi punem moussul de capsuni. Dupa aceea punem cealalta parte de blat si il insiropam si pe el. Si dam prajitura cu mousse de capsuni la frigider pentru o ora.

Dupa o ora luam gemul de capsuni ramas si il punem pe foc cu zaharul si cand acesta s-a topit, adaugam gelatina amestecata cu apa. Cand incepe sa se ingroase luam cratita de pe foc si turnam pe prajitura. Apoi o decoram cu capsunile ramase, iar deasupra stropim cu ciocolata alba topita.




Pofta buna la 
Prajitura cu Mousse de Capsuni!


  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu